„Jeszcze tylko matura…” – pod takim hasłem przewodnim odbyło się dzisiejsze zakończenie roku szkolnego klas maturalnych naszej szkoły. To niezwykle wzruszające wydarzenie otworzyła seria wyróżnień dla najlepszych lingwistów, sportowców, osób działających na rzecz promocji Powiatowego Zespołu Szkół nr 4 w Wejherowie. Szczególne wyróżnienie z rąk Pani Starosty Gabrielii Lisius otrzymali najlepsi absolwenci, którymi zostali Natalia Rzeppa z klasy IV fT oraz Bartosz Szczypior z klasy IIIp LO. Wszyscy poznali także najbardziej wszechstronnego sportowca, którymi w kategorii dziewcząt została Kinga Stym, a w kategorii chłopców Tomasz Jeżowski (oboje 3b LO), a trzydziestu siedmiu absolwentom podziękowano za reprezentowanie szkoły w zawodach sportowych. Nagrodzono także osoby, które ukończyły szkołę z wyróżnieniem, a byli to: Maciej Kożyczkowski (3b LO), Michał Kożyczkowski (3b LO), Maria Hirsch (3h LO), Barbara Kandziora (3h LO), Weronika Gacek (3p LO), Honorata Styn (3p LO).
Pani Dyrektor wręczyła także listy pochwalne dla rodziców absolwentów, którzy szczególnie przysłużyli się promocji naszej szkoły. Część oficjalną zakończyło uroczyste rozdanie świadectw dla wszystkich uczniów klas maturalnych. Dopełnieniem uroczystości było krótkie przedstawienie młodszych uczniów naszej szkoły zatytułowane „Czarny Sen Maturzysty”. Serdecznie gratulujemy wszystkim naszym uczniom ukończenia szkoły, dziękujemy za wszystkie wspomnienia, którymi wypełniliście mury naszej szkoły i życzymy powodzenia na egzaminie maturalnym oraz wszelkiej pomyślności w dorosłym życiu.

Stowarzyszenie absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie ufundowało nagrody następującym absolwentom:

Za uzyskanie najlepszych średnich ocen w ciągu trzech i czterech lat nauki nagrody otrzymali:
1. Bartosz Szczypior
absolwent klasy IIIp LO kamerę sportową Sonny
2. Natalia Rzeppa
absolwentka klasy IV FT smartwatch

Za godne reprezentowanie szkoły w konkursach na szczeblu wojewódzkim i ogólnopolskim
w roku szkolnym 2017/2018 nagrody otrzymali:
1. Paweł Maliszewski
absolwentka klasy IV FT statuetkę i książkę
20. Monika Bollin
absolwentka klasy IV FT statuetkę i książkę