Mistrzowie

Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Dorota Bieszke - mistrz w szkolnej Galerii Talentów

Podczas zorganizowanej przez bibliotekę szkolną w roku 2012 Galerii Talentów, młodzież naszej szkoły mogła zaprezentować swoje dzieła. Prace plastyczne, fotograficzne i rękodzieło kilkunastu uczniów można było podziwiać na wystawie w pomieszczeniu biblioteki.
Galeria dała możliwość zaprezentowania uczniom swoich talentów, o których dotąd nie wiedzieliśmy. Często skromni, nieśmiali postanowili podzielić się swoją pasją na forum szkoły.
DOROTA BIESZKE, absolwentka V Liceum Ogólnokształcącego - klasy biologiczno-sportowej (rocznik 2013) w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie, (dawna "samochodówka") której prace plastyczne charakteryzuje duża różnorodność zarówno tematycznie jak i pod względem techniki wykonania. Niejedną osobę zadziwiły rysowane ołówkiem modele różnych aut, gadżety związane ze sportem, a także postacie bajkowe czy portrety.
Dorota Bieszke
Rysuję od 5 lat. Zaczęło się od zwykłych szkiców z tyłu zeszytu. Z każdym dniem rysowałam coraz lepiej, ale zawze marzyłam o tym, aby rysować jak mój brat. On podpowiadał mi jak rysować. Przez brak czasu przestał rysować. A ja z każdym wolnym dniem rysowałam coraz lepiej. Teraz mogę powiedzieć: uczeń przerósł swojego mistrza”. Rysuję dla siebie jak i na zamówienie. Po prostu przelewam swoje uczucia na papier. Moję motto: “NIGDY SIĘ NIE PODDAJĘ”.

Kliknij na środek dowolnego obrazka, aby powiększyć
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.