Turniej Klas Pierwszych 2018

Zakończył się okres adaptacyjny klas pierwszych w naszej szkole . W tradycyjnej rywalizacji w dniu 30.10.2018 brało udział 13 klas liceum, technikum i szkoły branżowej. Turniej odbył się na nowo otwartej hali sportowej i przygotowali je zeszłoroczni zwycięzcy- uczniowie klasy 2 bLO.

Uczniowie klas pierwszych musieli wykazać się zarówno znajomością miejsc w szkole, jak i nauczycieli. Przygotowali plakaty, maskotki klasowe i hasła. Kluczowym elementem rywalizacji  były konkurencje muzyczne, dzięki którym został wyłoniony zwycięzca. Po raz pierwszy w historii szkoły turniej wygrali uczniowie szkoły branżowej –klasa 1bZ, co świadczy o ich dużym zaangażowaniu.

Po udanej zabawie Pani Dyrektor symbolicznie odcięła ogon przedstawicielowi zwycięskiej klasy. Wielkie brawa należą się również pierwszakom z klasy 1 bfT, która ostatecznie uplasowała się na drugim miejscu. Gratulujemy obu klasom i życzymy powodzenia w przygotowaniach  przyszłorocznych otrzęsin.

« 1 z 2 »