„Alchemia” ze spektaklem „W drodze” na XIII Ogólnopolskim Przeglądzie Małych Form Teatralnych im. Adama Luterka

Już czwarty raz zespół „Alchemia” wziął udział w OPMFT im. Adama Luterka. W tym roku ustąpiliśmy miejsca innym, pięknym spektaklom. Nie jest nam przykro, choć, jak wszyscy wiedzą, sukces smakuje lepiej. Istotne były dla nas słowa osób dla nas bardzo ważnych: „Sukces jest ważny, ale jeszcze ważniejszy jest: udział rozumiany jako czas spędzony wspólnie na przygotowaniach, próby, stres związany z występem, sam występ oraz ten zawód po występie! Wszystko to zaprocentuje w Waszym życiu!” ( Pan Dyrektor Cezary Lewandowski), a Pani Dyrektor Anna Wilk dodała: „Ważne, że byliście. I tak mi się podobacie”. Za wszystkie ciepłe słowa i pomoc w przygotowaniu spektaklu: ”Serdecznie dziękujemy”. Komentarzem naszego spektaklu niech będzie recenzja, którą przeczytać można było w gazetce konkursowej „Świt” wydawanej w czasie przeglądu:

Spektakl „W drodze” został zaproszony do udziału w XVI edycji Sopockich Spotkań Teatralnych, które odbędą się w Teatrze na Plaży. Jesteśmy wzruszeni tym wyróżnieniem.

Skład „Alchemii”: Wiktoria Cielecka, Paulina Chodun, Izabela Halman, Magda Kobiela, Sandra Kwidzińska, Paulina Krzekowska, Małgorzata Ostrowska, Daria Rutkowska, Kuba Banaszek, Eryk Frybezowski, Michał Gafke,Mateusz Mikołajczak, Bartosz Paździo, Jakub Patelczyk,Kamil Pionke, Filip Strak, Natalia Waslika.