Piłkarki ręczne dalej niepokonane

Do listy zwycięstw żeńskiej reprezentacji „Samochodówki” dopisujemy dziś kolejne – zwycięstwo w Półfinale Wojewódzkiej Licealiady w Piłce Ręcznej. Tak, jak w roku ubiegłym zawody odbyły się w „Rolniczaku” w Lęborku i tak, jak w roku ubiegłym (i kilku poprzednich…) nie pozostawiłyśmy złudzeń, który z  zespołów zasługuje na awans do Wojewódzkiego Finału.

Byłyśmy jedynym zespołem, który wygrał wszystkie trzy z rozegranych meczy, jedynym zespołem, który zwyciężał przewagą co najmniej pięciobramkową, jedynym zespołem, który w każdym spotkaniu mógł pochwalić się dwucyfrową liczbą strzelonych bramek .

Wyniki  naszych meczy:

PZS 4 Wejherowo – ZSGŻiA Lębork                         11:4

PZS 4 Wejherowo – I LO Puck                                   14:6

PZS 4 Wejherowo – ZSZiO Kartuzy                          13:6

Zwycięstwa gratulujemy następującym zawodniczkom: Drewa Karolina 3b LO, Górska Angelika 3b LO, Langa Klaudia 3b LO, Kosznik Milena 3b LO, Majewska Marcela 3b LO,  Okoń Zuzanna 3e LO, Cierocka Patrycja 2b LO, Dampc Wiktoria 2b LO, Kandziora Marta 2b LO, Myszk Julia 2b LO, Rompa Ramona 2b LO, Łynka Weronika 1b LO, Kwaśnik Zuzanna 1b LO.

Ciąg dalszy sportowych zmagań naszych piłkarek ręcznych 13. grudnia. Po raz pierwszy w historii wystąpią one w roli gospodarzy Finału Wojewódzkiej Licealiady w Piłce Ręcznej.

« 1 z 2 »