Mikołajki 2018 – POMAGAMY!

MIKOŁAJKI W WEJHEROWSKIEJ SAMOCHODÓWCE

Mikołajki  to bardzo pracowity dzień dla naszej młodzieży. Już pod koniec listopada po raz siódmy zorganizowaliśmy zbiórkę słodyczy dla dzieciaków- podopiecznych Caritas w Wejherowie.  Tego dnia udaliśmy się także  do wejherowskiego szpitala, aby dzieci przy dźwiękach gitary mogły na chwilę  zapomnieć o troskach i chorobie.

Odwiedziliśmy także  wejherowski Dom Pomocy Społecznej oraz zorganizowaliśmy Kiermasz Mikołajkowy. Jak co roku uczniowie przygotowali smaczne poczęstunki, które cieszyły się ogromnym powodzeniem. Mogliśmy połączyć przyjemne z pożytecznym, ponieważ pieniądze, które udało nam się uzyskać ze sprzedaży wypieków przekazaliśmy na rehabilitację ciężko chorej Wiktorii.  Młodzież naszej szkoły nie pozostała obojętna na potrzeby innych i  wspomogła  Zbiórkę Żywności – Tak! Pomagam!

Szkolny zespół AUTOGRAM udał się do Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Wejherowie, aby zaśpiewać i umilić czas jego Wychowankom. Młodzież z Ośrodka Szkolno-Wychowawczego aktywnie uczestniczyła w koncercie grając i śpiewając razem z zespołem.

6 grudnia nasza młodzież zamieniła się w prawdziwych Mikołajów…