BRĄZOWY MEDAL WOJEWÓDZKI DLA PIŁKAREK RĘCZNYCH

Mamy to! 13 grudnia 2018r. to dzień, w którym po raz trzeci w historii naszej szkoły dziewczęta zdobywają medal w Finale Wojewódzkiej Licealiady w Piłce Ręcznej, po raz pierwszy w naszej hali. Ale od początku…

Podczas weryfikacji zapada decyzja, że pięć zespołów, które potwierdziło swój udział w dzisiejszych rozgrywkach, zagra systemem „każdy z każdym”. Odbędzie się zatem 10 meczy. Nas interesują oczywiście te cztery z „naszymi”.
Mecz nr 1
Rywalem XX LO z Gdańska. Mamy w pamięci zeszłoroczną porażkę z tym zespołem. Chcemy się odegrać. Chcemy wygrać. Wygrywamy 13:9.
Mecz nr 4
Musimy uznać wyższość rywala: ZSO nr 2 z Kwidzyna: jego przewagę pod względem przygotowania motorycznego, technicznego i taktycznego, nad którym dziewczęta pracują na co dzień jako zawodniczki ligowe. Próbujemy różnych ustawień, wprowadzamy zmiany zawodniczek. Przegrywamy 23:5.
Mecz nr 7
Znów stajemy naprzeciwko doświadczonych zawodniczek z II LO z Tczewa. Porażka 19:6 nie wynika jednak tylko z ich dobrej gry, ale… niestety dużej liczby błędów naszych. Nie pokazujemy tego, na co nas stać. Nie „idzie” kompletnie… Brakuje sił czy wiary we własne siły i możliwości?
Mecz nr 10
Spotkanie z I LO ze Starogardu Gdańskiego. Musimy wymazać z pamięci to, co wydarzyło się do tej pory. Musimy zebrać się, stanąć do walki jako pewny siebie zespół. Mimo zmęczenia musimy pokazać wolę walki, chęć zwycięstwa i wiarę w to, że się uda. I … udaje się! Gramy bardzo dobrze w obronie. Nie jest łatwo pokonać przeciwniczki, ale udaje się nam to 4 razy, im- tylko 3. Mamy to! Zwycięstwo w meczu o brązowy medal wojewódzki! (4:3)

Klasyfikacja końcowa:
I miejsce ZSO nr 2 z Kwidzyna
II miejsce II LO z Tczewa
III miejsce PZS nr 4 Wejherowo
IV miejsce I LO ze Starogardu Gdańskiego
V miejsce XX LO z Gdańska

Nasze brązowe medalistki:
Drewa Karolina 3b LO, Górska Angelika 3b LO, Langa Klaudia 3b LO, Kosznik Milena 3b LO, Majewska Marcela 3b LO, Okoń Zuzanna 3e LO, Ogórkiewicz Kornelia  3e LO, Cierocka Patrycja 2b LO, Dampc Wiktoria 2b LO, Kandziora Marta 2b LO, Myszk Julia 2b LO, Rompa Ramona 2b LO, Łynka Weronika 1b LO, Kwaśnik Zuzanna 1b LO.

Brawo!!!

« 2 z 4 »