II miejsce w Turnieju NBA Rumia 2018

W sobotnie przedpołudnie koszykarki naszej szkoły wzięły udział w turnieju trójek koszykarskich w kategorii Open. Zagrały one mecz i rewanż z bardzo dobrymi zespołami pod nazwą Baskeciary i Hipolit.  Dziewczyny zajęły drugie miejsce, a radość była tym większa, ponieważ w nagrodę otrzymały bon na kwotę 200 zł oraz słodki upominek. W skład drużyny weszły: Dominika Mudlaf kl.1B, Alicja Haberland kl.1 H i Zuzanna Kwaśnik kl. 1 B. Drużyna Adama Patelewskiego również wzięła udział w turnieju, jednak konkurencja była duża i nie udało się zdobyć miejsca na podium. Jednak można było wykazać się w indywidualnych umiejętnościach.

Atrakcją turnieju był konkurs rzutów za trzy punkty. Adam z łatwością przeszedł eliminacje, w których należało trafić dwa razy celnie w ciągu  trzech prób. Kilka osób, które przeszły do finału, rzucało do pierwszego błędu, a Adam Patelewski z kl.III B okazał się najlepszy. W nagrodę otrzymał on wartościowy bon na zakupy. Gratulujemy uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów na zawodach.