Mikołajkowy Turniej Koszykówki 2018

Osiem drużyn zgłosiło się do turnieju, który organizowany jest co roku, aby promować koszykówkę i zdrowo spędzać popołudniowy czas wolny w ten zimowy czas. Śnieg wprawdzie nie padał, ale nasz turniej w nowej hali cieszył się dużą frekwencją, gdy za oknem właśnie padał deszcz.

Drużyny podzielono w drodze losowania na dwie grupy A i B. Graliśmy w swoich grupach systemem „każdy z każdym”. Po rozgrzewce z piłkami, zawodnicy rozpoczęli grę. Pojedynczy mecz trwał dziesięć minut bez przerw , co pozwoliło nam rozegrać aż osiem meczy. Kolejne odbędą się w przyszłą środę – 12 grudnia. Do finału przejdą dwa najlepsze zespoły z każdej z grup, który przypadnie tuż przed świętami 19 grudnia. Oto składy drużyn:

„FUS-BUS” Maciej Fusowski, Filip Baran, Adam Borowski, Kamil Hincke, Oskar Wielewicki;

„Uni-sex” Hubert Bogacki, Mateusz Szefke, Marta Kandziora, Julia Myszk, Marek Kotulski;

„Basket Diamonds” Sebastian Sikora, Adam Patelewski, Łukasz Białk,

„2/6” Patryk Pranczk, Oskar Milewicz, Filip Freitag, Nikodem Fleming

„ 1 ZD”- Mitak, Litwin, Grala, Cierocki,

„ Czarna Mamba”- Patrycja Cierocka, Patrycja Kullas, Zuzanna Kwaśnik, Alicja Haberland, Dominika Mudlaf,